Recept za kosiloŽe dolgo nisem pripravljal svinjske ribice, po tej proceduri pa še nikoli. Vse se je začelo včeraj zvečer, ko je bilo treba vzeti nekaj iz zamrzovalnika. Čisto na dnu najdem svinjsko ribco in si rečem, zakaj pa ne ;) Seveda sem naredil napako, ker nisem vzel vem nič iz česar bi lahko naredil juho. Nič zato, saj ne živimo bogu za hrbtom. Jutranji sprehod s Kajem splaniram mimo trgovine, kupim goveje kosti pa še krofe za sladico. Super, juha bo tudi danes na meniju. Res imamo radi juho, vedno je skuhamo toliko, da jo jemo dva dni 2 x na dan ;). Priprava juhe: V največji lonec kar ga premore naša kuhinja nalijem vodo in dam na ''ogenj''. Med tem ko se voda segreva, pripavim petršilj, petršiljev koren, korenček, čebulo, paradižnik, papriko, kosti, sol, cel poper in dam v posodo. Juha se že kuha ;) Priprava mesa: Meso popečem v ponvi iz vseh strani, nato odložim na alu folijo in začinim. Uporabim sol, koper, timijan, poper in česen. Dodam še čebulo, korenček, papriko ter vse skupaj zavijem v folijo. Priprava krompirja: Med tem ko meso leži olupim krompir, ga narežem na kose in kuham v vreli vodi približno 15 minut. V tem čas sem segrel pečico in pekač premazan z oljem. Ocejen krompir presipam v pekač. V stiku z oljem, takoj dobi hrustljavo skorjico. Zaradi predhodnega kuhanja sveda ;). Ob krompir položim še meso in na vrsti je čakanje. Moji so med tem že bili na soncu v parku, jaz pa sem sonce izkoristil za en krog. Rad tečem tudi pozimi, ampak samo če je sončno. Ko se vrnem, že prijetno diši. Juho ocedim in dodam rezance. Krompirju dodam feta sir, prerežem folijo ni pustim v pečici še medtem ko jemo juho. Postreženo:
- juha z rezanci - svinjska ribica - pečen krompir s feto - deci belega Dober tek
0 Comments
Leave a Reply. |
MEŠANO NA ŽARUSLEDI MICategories
All
|