Losos za kosilo
Ribe so redno na našem jedilniku, vsaj ob vikendih. Najrajem pripravim lososa ali orado. Zakaj? Ker imata malo kosti in ju je lažje servirati otrokoma. Danes sem se odločil za pripravo lososa. K lososu mi najbolj paše pečen krompir. Za popestritev priloge dodam še čebulo, korenček, papriko in bučke.
Priprava je zelo enostavna. Krompir ter zelenjavo narežem na kose in dam v segret pekač. Po 10-15 minutah vsebino premešam in dodam file lososa, ki sem ga pred tem nasolil. Vse skupaj pečem na 180C približno 45 minut.
Ena od prednosti priprave kosila v pečici je čas, ki ti ostane medtem, ko se kosilo tako rekoč pripravlja samo. Danes je bil idealen dan, da bi ta čas izkoristil za tek, vendar nekako ni bilo prave energije. Smo se pa z otroci pocartali in prebrali knjigo Gozdne živali.
Dober tek.
0 Comments
Leave a Reply. |
MEŠANO NA ŽARUSLEDI MICategories
All
|