Piščančje bedre z zelenjavo v vrečki in krompirjemŠe eno mega enostavno pripravljeno kosilo. Greš v trgovino, kupiš vrečko s kosilom in to je to. Šala. Ko nimam časa oz. ko se prepozno odločimo kaj bi jedli in zmanjka časa za pripravo (mariniranje) mesa, si pomagam z vrečko za peko. Na ta način je meso okusno, kot da bi ležalo v marinadi več ur. Okusi začimb se med peko lepo povežejo z mesom in dobimo res okusno in sočno meso. Plus tega pa za pripravo mesa, ne uporabim niti pikice olja. Piščančje bedre z zelenjavo v vrečki in krompirjemNa hitro sem se odločil, da bi pasala tudi kakšna juhica. Ker nisem imel nič pripravljeno, sem moral z glavno sestavino improvizirati.
Vse skupaj se naj kuha vsaj eno uro. Jaz prej kot po dveh urah, verjetno še nisem nikoli ugasnil. Pač pustim dokler nimam vsega ostalega pripravljenega. V večini primerov pa smo med tem ko se kuha zunaj in ravno zaradi tega, ker bi bilo treba ugasniti juho, ne gremo domov. Ko je osnova kuhana, odcedim, dodam rezance/kašo in kuham še 10 minutk in pripravljeno je za na mizo. Priprava krompirja: - olupljen krompir narežem na kose in ga kuham v soljeni vodi do vretja - odcedim in presipam v segret pekač s pikico olja Priprava mesa: - meso začinim (barba sol z zelišči, koper, timijan, rdeča paprika v prahu) in dam v vrečko - dodam še narezan korenček, bučko, por in papriko - vrečko zaprem s priloženo ''vezico'' jo naluknjam in položim k krompirju. Vse skupaj pečem v pečici segreti na 180C od 40-60 minut. Oziroma tako dolgo, da je krompir dovolj pečen za vaš okus. Mi imamo radi če rahlo hrusta ;). V našem primeru je čas peke odvisnen tudi od tega, kdaj pridemo nazaj noter. Za enkrat se nam ni še nič zažgalo ;) Dober tek!
0 Comments
Leave a Reply. |
MEŠANO NA ŽARUSLEDI MICategories
All
|