Recept
Ob vikendih sem po navadi jaz "šef" kuhinje. Pri nas se za nedeljsko kosilo v glavnem jé goveja juha, pražen krompir in govedina. Občasno pa se odločim za kaj drugačnega. Danes sem pripravil piščančjo juho z domačimi rezanci in krompirjevo zloženko. Te sem se lotil prvič :)
Ne rad sledim receptom, čeprav je ideja za to padla, ko sem videl posnetek priprave na FB. Seveda, pa sem naredil čisto po svoje in uporabil kar sem imel v hladilniku. Če se vrnem kakšno uro nazaj, juha se že kuha :) Nadel sem predpasnik, nabrusil nož in vklopil "muziko". V stekleno posodo sem narezal papriko, bučko, česen, čebulo, petršilj in piščančje prsi. Vse skupaj sem začinil in pustil, da se okusi prepletejo. Med tem sem skuhal krompir in korenček. Mešanico mesa in zelenjave sem popekel v ponvi. Pretlačil krompir s korenčkom in ga namazal v pekač, v približno centimeter debelo plast. Sledilo je popečeno meso in zelenjava. Vse skupaj pa sem prekril še z eno plastjo pretlačenega krompirja. Po dobrih dvajsetih minutah v pečici (200C) sem že nestrpno čakal in imel za vsak slučaj pripravljeno telefonsko od dostave.
Posreženo: -piščančja juha z domačimi rezanci -krompirjeva zloženka -deci belega vina PS: nisem klical dostave :) glede na krožnike po kosilu, bi rekel, da mi je uspelo. #vsesmomaznili
1 Comment
|
MEŠANO NA ŽARUSLEDI MICategories
All
|